כללי:
קרטיבים מפירות טבעיים, פשוטים להכנה. מכינים אותם מפירות טבעיים ומזינים בשונה מהקרטיבים התעשתיים המכילים צבעי מאכל, חומרים משמרים והפתעות נוספות.
חומרים
כוסות חד פעמיות קטנות
מקלות ארטיק
1 ק"ג פירות (נקטרינות/ שזיפים/ אגסים/ תפוחים/ אבטיח/ מלון…)
6 כוסות מים
5 כפות סוכרזית "כפית לכפית" (ניתן להשתמש בסטיוויה, סוכרלוז וקלאסי)
מיץ מלימון אחד
תמצית וניל
מקל קינמון למי שאוהב
אופן ההכנה:
1. חותכים את הפירות ומוציאים את הגרעינים. מבשלים את הפירות בסיר עם מים ומוסיפים תמצית וניל וקינמון למי שאוהב.
2. מחכים עד שהנוזל קר, שעה לפחות (עדיף יותר) בכדי לתת לטעמים להתחבר.
3. מסננים את הנוזל ויוצקים לכוסות הקטנות, מכניסים מקל לכוס ומקפיאים.
4. כשהקרטיב קפוא משחררים מהכוסות עם שטיפה מתחת מים.
בתיאבון,
סוכרזית