שטרודל תפוחים

כללי:
שטרודל תפוחים מבצק פילו, קל להכנה, דל קלוריות, חגיגי וטעים.

חומרים למלית:
4 תפוחי עץ חמצמצים, קלופים, מנוקים מליבות ופרוסים דק.
2 כפות צימוקים
2 כפות "כפית לכפית" (ניתן להשתמש בסטיוויה, סוכרלוז וקלאסי)
1 כפית קינמון טחון
חצי כפית קורנפלור
רבע כפית קליפת לימון מגורדת
קומץ אגוזים
6 עלי בצק פילו
2 כפות חמאה
חצי כפית "כפית לכפית" (ניתן להשתמש בסטיוויה, סוכרלוז וקלאסי)
תבנית חסינת חום
תרסיס שמן לשימון התבנית / או מרגרינה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני גבוה (190 מעלות)
2. מערבבים את חומרי המלית יחד בסיר קטן, עם מעט מים ומבשלים עד להתרככות התפוחים.
3. מפשירים את עלי הפילו לפי הוראות היצרן, שוטחים עלה אחד על משטח נקי ומברישים בחמאה מומסת. מפזרים פירורי לחם. פורסים עליו עלה נוסף ומברישים גם אותו בחמאה מומסת. ממשיכים כך עם כל העלים.
4. מפזרים את המלית על הבצק, ומשאירים מרווח של 3 ס"מ משלושה צדדים. מגלגלים את הבצק לגליל.
5. משמנים את תבנית האפייה בתרסיס שמן, ומניחים בה את הגליל. אופים כ- 20 דקות, או עד שהבצק יזהיב, זורים "כפית לכפית" ומגישים חם או קר.

בתיאבון, 

סוכרזית