סופגניות עם ריבת חבושים ביתית

המצרכים
4 כוסות קמח חיטה מלא / כוסמין מנופה
1כוס "כפית לכפית" (ניתן להשתמש בסטיוויה, סוכרלוז וקלאסי)
1 כפית קינמון
50 גרם שמרים טריים
2 כפיות גרידת תפוז ולימון
חצי כוס חלב אורז / סויה
כוס מים פושרים
חצי כוס שמן זית לא מזוכך ובכבישה קרה
קורט מלח

המצרכים לריבת חבושים ביתית
חצי קילו חבושים
חצי כוס "כפית לכפית" (ניתן להשתמש בסטיוויה, סוכרלוז וקלאסי)
מיץ מלימון טרי
חצי כוס מים
50 גרם שקדים קלופים (לא הכרחי)

חותכים לרבעים, מסירים את הגרעינים, אפשר את הקליפה למרקם עדין יותר. מגרדים, שמים בסיר עם שאר המצרכים ומשרים שעתיים. מרתיחים ומבשלים 10 דקות עם מכסה סגור. פותחים את המכסה ומבשלים על אש קטנה מאוד כשעה וחצי או עד שהריבה סמיכה ורכה.

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השמרים עם מים פושרים וכף "כפית לכפית"

2. בקערה אחת מערבבים מחצית מהקמח המנופה, הקינמון, קורט המלח וגרידת התפוז-לימון.

3. בקערה שניה ממיסים את החלב, המים הפושרים, השמן ו"כפית לכפית".

4. מוסיפים את התערובת היבשה לרטובה ובוחשים.

5. מוסיפים את יתרת הקמח והשמרים בהדרגה, לשים היטב ומניחים לבצק לתפוח כשעה וחצי.

6. מחממים תנור ל- 175 מעלות, מכינים תבנית גדולה עם נייר אפייה, מבשלים את הריבה על אש נמוכה.

7. יוצרים כדורים ומניחים עם מרווחים בתבנית. מניחים לתפיחה נוספת של חצי שעה.

8. אופים את הסופגניות 20 דקות בתנור ומגישים עם ריבת התותים.

חג שמח!

סוכרזית