עוגת פרות יבשים עם רום

המצרכים

200 גרם מחמאה בטמפרטורת החדר
150 גרם (3/4 כוס) "כפית לכפית" (ניתן להשתמש בסטיוויה, סוכרלוז וקלאסי)
4 ביצים
150 מ"ל רום כהה (או רום רגיל, או ברנדי, או כל ליקר אחרים שאוהבים)
350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
100 גרם דובדבנים
8 גרם אבקת אפייה
100 גרם דבלים קצוצות
100 גרם משמשים מיובשים, קצוצים
100 גרם צימוקים בהירים מושרים שעתיים/שלוש ברום
100 גרם צימוקים כהים
100 גרם פקאנים
30 גרם שקדים פרוסים

לסירופ:
100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) מים
100 גרם (1/2 כוס) "כפית לכפית" (ניתן להשתמש בסטיוויה, סוכרלוז וקלאסי)
30 מ"ל (2 כפות) רום כהה (או רום רגיל, או ברנדי, או כל ליקר אחרים שאוהבים)
אופן הכנה:

1. מקציפים במיקסר את המחמאה וה"כפית לכפית".
2. מוסיפים את הביצים ומערבבים.
3. מנקים בלקקן את דפנות המיקסר, מוסיפים את הרום ומערבבים.
4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים.
5. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את שאר החומרים (פרט לשקדים) ומערבבים.
6. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מפזרים מעל את השקדים ואופים 45-50 מעלות בתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות(בודקים בעזרת קיסם או מזלג שהעוגה מוכנה).

חג שמח!

סוכרזית