חומרים
כוס טפיוקה
כוס "כפית לכפית" (ניתן להשתמש בסטיוויה, סוכרלוז וקלאסי)
4-5 כוסות מים
כפית מחית וניל/ טיפת תמצית וניל
1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
קורט מלח
קוביות אננס או מנגו או תותים או פסיפלורה
קוקוס קלוי, גרידת תפוז מתפוז שלם ומיץ תפוז
הכנה
1. מניחים את פניני הטפיוקה בסיר עם תחתית עבה ומשרים במים בגובה ס"מ מעל הטפיוקה במשך 20 דקות ועד ספיחת המים.
2. מוסיפים 3 כוסות מים נוספות, "כפית לכפית", מלח ווניל ומבשלים כ- 15 דקות עד שהפנינים מתחילות להיות שקופות.
3. מוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים 10 דקות נוספות, תוך כדי בחישה.
4. יוצקים את הטפיוקה לכלים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות ועד 3 ימים.
5. חותכים את הפירות מוסיפים את גרידת התפוז, המיץ וכפית כמו סוכר ומניחים בקערה עד ההגשה.
6. מניחים שכבה של פירות על הטפיוקה מקשטים בקוקוס קלוי ומגישים באהבה (:
ניתן לקלות קוקוס גרוס יבש על מחבת בחום בינוני עד להזהבה.
בתיאבון,
סוכרזית