לקלתית
300 גרם (2 כוסות + כף) קמח מלא /לבן
75 גרם (שליש כוס) שקדים טחונים
75 גרם (שליש כוס) "כפית לכפית" (ניתן להשתמש בסטיוויה, סוכרלוז וקלאסי"
200 גרם מחמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
לקרם
2 כוסות חלב
חצי כפית תמצית וניל / חצי מקל וניל
6 חלמונים
150 גרם (3/4 כוס) "כפית לכפית" (ניתן להשתמש בסטיוויה, סוכרלוז וקלאסי"
70 גרם (חצי כוס) קורנפלור
לציפוי ועיטור
שזיף אדום וצהוב
נקטרינה, אפרסק
ענבים ירוקים ואדומים
מנגו, תאנים, פירות יער
ריבות לפי הטעם
אופן ההכנה
1. להכנת הבצק, מכניסים למעבד מזון, קמח, שקדים טחונים, "כפית לכפית" ומחמאה מעבדים עד שנוצרים פירורים דקים, מוסיפים ביצה תוך כדי המשך בחישה, עד שנוצר כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר חצי שעה או יותר.
מרדדים את הבצק ומשטחים בתבנית פאי 24-26 ס"מ.מקררים כחצי שעה נוספת במקרר.
2. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות, אופים 10-12 דקות, עד שהבצק מזהיב קלות ומצננים.
3. להכנת הקרם: ממיסים קורנפלור בשתי כפות מהחלב, מערבבים היטב ללא גושים ושומרים בצד.
4. בסיר קטן מרתיחים את יתרת החלב והוניל. מסירים מהאש. מוסיפים את הקורנפלור המומס ומערבבים היטב.
5. מקציפים חלמונים עם "כפית לכפית" עד קבלת תערובת אוורירית ובהירה. שופכים כשליש מהחלב החם לתערובת החלמונים ומערבבים היטב. שופכים את כל כל תערובת החלמונים לתוך סיר החלב ומבשלים על אש קטנה, תוך בחישה מתמדת, עד שהקרם מסמיך. מעבירים לכלי רחב ושטוח, מכסים בניילון נצמד ומקררים
6. לפני השימוש מעבדים את הקרם כדקה במיקסר וו גיטרה, עד קבלת קרם חלק, שופכים את הקרם לקלתית האפויה ומחלירים
7. מסדרים את הפירות על גבי הקרם, לפי הטעם, מורחים ריבה מחוממת עם כף מים ושומרים בקירור עד ההגשה.
בתיאבון,
סוכרזית