כללי:
עוגת כוסמת קקאו עם קרם שקדים ואגוזים, טעימה ומזינה.
חומרים לעוגה:
500 גרם כוסמת לא קלויה
כוס "כפית לכפית" (ניתן להשתמש בסטיוויה, סוכרלוז וקלאסי)
5 כפות גדושות קקאו איכותי
1 כפית סודה לשתיה
חצי כוס מים בטמפרטורת החדר
קורט מלח
החומרים לקרם
2 כפות ממרח שקדים ללא סוכר
כף אבקת קקאו איכותית
4 כפות "כפית לכפית" (ניתן להשתמש בסטיוויה, סוכרלוז וקלאסי)
4 כפות מים במידת הצורך לקבלת מרקם קרמי
חופן אגוזים
אופן ההכנה:
משרים את הכוסמת במים למשך 4 שעות לפחות
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מסננים את הכוסמת מהמים וטוחנים במיקסר עד שנוצרת עיסה אחידה.
מוסיפים את המים ומערבבים את התערובת בשנית.
מוסיפים את ה"כפית לכפית" ואת הקקאו, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים היטב עד שהעיסה אחידה.
לאחר שנוצרה עיסה אחידה מעבירים אותה לתבנית אינגליש קייק משומנת קלות.
מכניסים לתנור למשך 30 דקות.
בנתיים מערבבים את החומרים של הקרם וכותשים את האגוזים.
מוציאים את העוגה מהתנור, מורחים את הקרם ומפזרים מעל את האגוזים.
בתיאבון,
סוכרזית