כללי:
החומרים ל 12 מנות
53 קלוריות למנה
מצרכים:
למרנג :
4 חלבונים בטמפרטורת החדר
קורט מלח
3/4 כוס "כפית לכפית" (ניתן להשתמש בסטיוויה, סוכרלוז וקלאסי)
1 כפית תמצית וניל
לקרם :
1 כוס מיץ תפוזים
1 כוס קורנפלור
1 כף ליקר בטעם תפוזים (כמו קואנטרו)
למילוי :
1 ק"ג פירות טריים חתוכים : תותים/ ענבים/ נקטרינות/ אננס/ משמשים/ תאנים
אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר טורפים את החלבונים עם המלח עד שמתקבל קצף רך. מוסיפים את ה"כפית לכפית" בהדרגה, מקציפים עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. טורפים פנימה את הווניל.
2. מרפדים בנייר אפייה תבנית אפייה גדולה או 2 רגילות. בעזרת 2 כפות מעבירים את הקצף לתבנית, ב-12 "גבעות". בעזרת כף יוצרים בור במרכז כל מרנג.
3. אופים שעה וחצי בתנור בחום נמוך, 120 מעלות, עד שהמרנגים יציבים ומעט זהובים. מכבים את התנור ומשאירים את התבניות שעה נוספת בתנור.
4. בסיר קטן מביאים לרתיחה על אש בינונית 3/4 כוס מיץ תפוזים. בקערית קטנה מערבבים את המיץ הנותר עם הקורנפלור, מוסיפים למיץ הרותח, מנמיכים את האש ומבשלים תוך בחישה, עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש ומוסיפים את הליקר.
5. לפני ההגשה ממלאים את המרנגים בפירות טריים ומזליפים מעל את קרם התפוזים. מגישים מיד.
6. אם מכינים את המרנג מראש, מעבירים אותם לכלי שנסגר היטב, הם נשמרים זמן ממושך.
בתיאבון,
סוכרזית