בראוניז שוקולד

כללי:
החומרים ל-16 בראוניז
90 קלוריות לבראוניז

מצרכים:
½ כוס קמח (ניתן להשתמש בקמח מלא)
½ כפית אבקת אפייה
2 כפות גדושות קקאו
½ כפית קפה נמס
2 כפות מים רותחים
2 כפות חמאה מלוחה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ

1/3 כוס "כפית לכפית" (ניתן להשתמש בסטיוויה, סוכרלוז או קלאסי)
2 כפיות תמצית וניל
1 ביצה
2 כפות אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה:
1. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והקקאו לקערה קטנה.
2. ממיסים את הקפה במים רותחים
3. ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרוגל, תחילה 30 שניות, מוציאים ,מערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את ה"כפית לכפית" ,הווניל והביצה ומערבבים.
4. מוסיפים את הקפה המומס לתערובת הקמח והקקאו ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים רק עד שהתערובת חלקה. מקפלים פנימה את האגוזים.
5. מרפדים תבנית מרובעת בגודל 20 ס"מ בנייר אפייה. שוטחים בה את תערובת הבראוניז.
6. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות. מוציאים מהתנור. חשוב מאוד לא לייבש כשהמרכז עדיין לא קשה.
7. מצננים היטב לפני שחותכים לריבועים בגודל 5X5 ס"מ.
8. הברואניז נשמרים היטב בקופסא אטומה או במקפיא. מוציאים מהמקפיא מספר דקות לפני ההגשה.
אין צורך להפשיר.

טיפ:
אבקת אפייה וסודה לשתייה מבטיחים שהמאפה יתפח, אין להגזים בכמות כי טעמם יורגש. הכמות
הרגילה היא כפית אבקת אפייה לכוס קמח , וחצי כפית סודה לשתייה לכל כוס נוזלים. למאפים עם דבש כדאי להוסיף רבע כפית סודה לשתייה לכל רבע כוס דבש.

 

בתיאבון,

סוכרזית