שטרודל תפוחים אישי

חומרים
6 תפוחי עץ ירוקים גרני סמיט
2 כפות צימוקים או פרי יבש אחר קצוץ
רבע כוס "כפית לכפית" (ניתן להשתמש בסטיוויה, סוכרלוז וקלאסי)
חצי כפית קינמון
מעט מיץ לימון
12 עלי סיגר קפואים
תרסיס שמן בטעם חמאה
20 גרם חמאה

הכנה

  1. פורסים תפוחי עץ לפרוסות / ריבועים
  2. ממיסים בסיר רחב את החמאה ומוסיפים את התפוחים, הצימוקים, הקינמון וה"כפית לכפית"
  3. מבשלים כמה דקות עד שמתרכך ומזלפים מעט מיץ לימון. מקררים.
  4. לוקחים 2 עלי סיגר מופשרים מרססים בתרסיס שמן כל אחד בחלקו העליון ומניחים זה על זה
  5. במרכז מניחים כ-2 כפות של מלית התפוחים ומקפלים בצורה של בליצ'ס
  6. מניחים בתבנית אפיה על גבי נייר אפיה עם הצד החלק כלפי מעלה מרססים היטב בתרסיס שמן גם מלמטה
  7. אופים ב 190 מעלות למשך 10-15 דקות עד שהופך זהוב וקריספי.
    מגישים חם עם כדור גלידה וניל ללא סוכר
    אפשר לפזר מעט אבקת ממתיק מסוג סוכרלייט כפית לכפית על השטרודלים במקום אבקת סוכר

בתאבון!
לאה בן-אריה
דיאטנית קלינית
שדרות החושן 46
מבשרת ציון 90805

054-4656939

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email