פאי לימון כשר לפסח

המצרכים

לטארט:

1 כוס שקדים טחונים
3/4 כוס קמח מצה דק לעוגה
3 כפות אבקה משקיות / 3 מ"ל נוזל כשרים לפסח מסדרת סוכרזית קלאסי/סוכרזית סוכרלוז/ סוכרזית סטיוויה
קורט מלח
40 גרם מרגרינה/שמן קוקוס
1/4 כוס מים
1/4 כוס שמן
גרידת לימון מחצי לימון

לקרם לימון:
1 קצפצ צמחית 250 מ"ל
1 כוס חלב / חלב סויה / אורז / שקדים
1/2 כוס מיץ לימון טרי
חצי כוס אבקה משקיות / 8 מ"ל נוזל כשרים לפסח מסדרת סוכרזית קלאסי/סוכרזית סוכרלוז/ סוכרזית סטיוויה
1/2 כפית אבקת אגר אגר
2 כפות קורנפלור
גרידת לימון מחצי לימון

לקרם וניל:
1 קצפת צמחית 250 מ"ל
אינסטנט פודינג וניל
1/4 כוס חלב /סויה/אורז/שקדים

אופן ההכנה
הקלתית
1. מערבבים את החומרים היבשים בקערה ומוסיפים את הרטובים. לערבב עד לקבלת גושים גדולים ולחים, לגבש לכדור, לעטוף בניילון נצמד ולשים לחצי שעה במקרר.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הבצק ועם הידים משטחים על גבי תבנית ומרפדים היטב בהידוק האצבעות.
3. אופים את הבצק עד שהוא מוכן לגמרי, מקבל צבע, לא רך מדי ויבש. (בין 20-30 דקות תלוי בעובי)
3. מוציאים אותו להתקרר.

קרם הלימון
1. סוחטים 1/2 כוס מיץ לימון
2. בסיר קטן שמים את הקצפת הצמחית, החלב, הממתיק וגרידת הלימון ומחממים על אש קטנה
3. מערבבים את הקורנפלור, 3 כפות חלב עד קבלת נוזל אחיד
4. לסיר שהתחמם שופכים את הקורנפלור לאט לאט תוך ערבוב בלתי פוסק, אפשר עם מטרפה ידנית. ממשיכים לערבב.
לנוזל אסור לרתוח!
5. לאחר שהנוזל הסמיך, מבשלים תוך ערבוב עוד דקה , מורידים מהאש וממשיכים לערבב עוד שתי דקות
6. מערבבים עם מיץ הלימון
7. שופכים את הנוזל הצהבהב לתוך הטארט ומניחים, כשהנוזל קר/פושר מעבירים למקרר.
8. האגר אגר צריך 3 שעות להתייצבות, אך כבר לאחר שעה אפשר להוסיף את קרם הוניל

קרם וניל
1. שמים בקערה את כל החומרים ומקציפים עד קבלת קרם יציב מאוד
2. מזליפים את הקרם על העוגה בכל דרך שתרצו
3. מייצבים 3 שעות במקרר ומגישים

חג שמח וכשר! סוכרזית

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
סגירת תפריט