עוגת גבינת שמנת ברוטב פירות אדומים

כללי:
12 מנות
172 קלוריות למנה
זמן הכנה : 15 דקות

מצרכים:
למלית גבינה:
1 ק"ג גבינת שמנת 5% בטעם טבעי (בטמפרטורת החדר)
1 גביע שמנת חמוצה 9%
5 ביצים
1 כוס סוכרלייט
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 שקית סוכר וניל (או 2 כפות סוכרלייט)

לרוטב פירות אדומים:
400 גרם פירות אדומים קפואים ומופשרים או 500 גרם תות שדה פרוס
3 כפות סוכרלייט
תבנית קפיצית משומנת בקוטר 26 ס"מ

אופן ההכנה:

1. שמים בקערת המערבל את הגבינה והשמנת ומערבלים 2 דקות. מוסיפים את הביצים אחת-אחת, מערבלים אחרי כל הוספה, מוסיפים סוכרלייט, קליפת לימון וסוכר וניל ומערבלים דקה נוספת.

2. אופים 10 דקות בחום של 175 מעלות. מורידים את החום ל- 150 מעלות ואופים כ- 45 דקות נוספות עד שהמלית יציבה ופני העוגה יהיו זהובים.

3. מכבים את התנור ומשאירים את הדלת מעט פתוחה, מעבירים סכין בין העוגה לבין דופן התבנית, משאירים את העוגה בתנור המכובה כשעתיים. מצננים ושומרים במקרר למשך לילה. מגישים עם רוטב פירות אדומים צונן. אפשר להגיש ליד גם מעט פירות אדומים טריים.

4. רוטב פירות אדומים : מרסקים את הפירות עם הסוכרלייט לרוטב חלק ומצננים היטב.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
סגירת תפריט