עוגת גבינת שמנת ברוטב פירות אדומים

כללי:
12 מנות
172 קלוריות למנה
זמן הכנה : 15 דקות

מצרכים:
למלית גבינה:
1 ק"ג גבינת שמנת 5% בטעם טבעי (בטמפרטורת החדר)
1 גביע שמנת חמוצה 9%
5 ביצים
1 כוס "כפית לכפית" (ניתן להשתמש בסטיוויה, סוכרלוז וקלאסי)
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 שקית סוכר וניל (או 2 כפות "כפית לכפית")

לרוטב פירות אדומים:
400 גרם פירות אדומים קפואים ומופשרים או 500 גרם תות שדה פרוס
3 כפות "כפית לכפית"
תבנית קפיצית משומנת בקוטר 26 ס"מ

אופן ההכנה:

1. שמים בקערת המערבל את הגבינה והשמנת ומערבלים 2 דקות. מוסיפים את הביצים אחת-אחת, מערבלים אחרי כל הוספה, מוסיפים "כפית לכפית", קליפת לימון וסוכר וניל ומערבלים דקה נוספת.

2. אופים 10 דקות בחום של 175 מעלות. מורידים את החום ל- 150 מעלות ואופים כ- 45 דקות נוספות עד שהמלית יציבה ופני העוגה יהיו זהובים.

3. מכבים את התנור ומשאירים את הדלת מעט פתוחה, מעבירים סכין בין העוגה לבין דופן התבנית, משאירים את העוגה בתנור המכובה כשעתיים. מצננים ושומרים במקרר למשך לילה. מגישים עם רוטב פירות אדומים צונן. אפשר להגיש ליד גם מעט פירות אדומים טריים.

4. רוטב פירות אדומים : מרסקים את הפירות עם הסוכרלייט לרוטב חלק ומצננים היטב.

בתיאבון, 

סוכרזית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email