מאפינס בננות

כללי:
155 קלוריות למאפין
מצרכים: החומרים ל 16-18 מאפינס
1 תפוח גרני סמית
1 כפית מיץ לימון
½ 2 כוסות קמח (אפשר קמח מלא)
2 כפיות אבקת אפייה
¾ כוס "כמו סוכר" (או סוכרזית סוכרלוז אבקה)
2 חלמונים
2 בננות בשלות מרוסקות
1/3 כוס שמן קנולה
2 כפיות תמצית וניל
4 חלבונים

אופן ההכנה:
1. קולפים את התפוח, חוצים, מרחיקים ליבה וגרעינים, חותכים לקוביות ושמים בקערה קטנה עם מיץ הלימון. מוסיפים לקערה כף מים,מכסים ומרככים 2-3 דקות במיקרוגל. מצננים ומרסקים במזלג לקבלת
¾ כוס רסק.
2. בקערת המיקסר מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והסוכר.
3. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים , הבננות, רסק התפוחים, השמן ותמצית הווניל. מוסיפים לקערת הקמח ומערבבים יחד,רק עד שהתערובת אחידה.
4. מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף יציב אל לא יבש ומקפלים לתוך תערובת העוגה.
5. בעזרת מברשת דקה מורחים את תבניות השקעים במעט שמן וממלאים אותן בתערובת עד 2/3 הגובה.
6. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני ב 180 מעלות עד שהעוגות נפרדות מעט מהשוליים, מבלי לייבש. מוציאים מהתנור,מצננים כ-5 דקות ומוציאים מהתבניות.
*אפשר לצנן ולהקפיא. מוציאים מהמקפיא כ-30 דקות לפני ההגשה.

טיפ:
מאפינס אפויים נשמרים מצוין במקפיא כשהם ארוזים במיכל או בשקית ניילון וסגורים היטב.
שימוש בספריי שמן הוא הדרך הקלה ביותר לשמן תבניות מאפינס במעט מאוד שומן. משמנים רק את חלק התבנית שאופים בו כדי למנוע ריחות של חריכה.
שקעים ריקים ממלאים לפני האפייה במעט מים,כדי לשמור על שכבת הטפלון שהתבניות מצופות בה.
כדי לקבל מאפינס עם גבעה במרכז מתיזים את ספריי השמן רק על התחתית ועל חצי מגובה השקעים.
מומלץ לחמם את התנור לפני שמתחילים להכין את התערובת.
תבניות סיליקון אין צורך לשמן.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
סגירת תפריט