מאפינס בננות

כללי:
155 קלוריות למאפין
מצרכים: החומרים ל 16-18 מאפינס
1 תפוח גרני סמית
1 כפית מיץ לימון
½ 2 כוסות קמח (אפשר קמח מלא)
2 כפיות אבקת אפייה
¾ כוס "כפית לכפית" (ניתן להשתמש בסטיוויה, סוכרלוז או קלאסי)
2 חלמונים
2 בננות בשלות מרוסקות
1/3 כוס שמן קנולה
2 כפיות תמצית וניל
4 חלבונים

אופן ההכנה:
1. קולפים את התפוח, חוצים וחותכים לקוביות, שמים בקערה קטנה עם מיץ הלימון. מוסיפים לקערה כף מים, מכסים ומרככים 2-3 דקות במיקרוגל. מצננים ומרסקים במזלג לקבלת ¾ כוס רסק.
2. בקערת המיקסר מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה וה"כפית לכפית".
3. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים , הבננות, רסק התפוחים שהכנו, השמן ותמצית הווניל. מוסיפים לקערת הקמח ומערבבים יחד,רק עד שהתערובת אחידה.
4. מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף יציב אל לא יבש ומקפלים לתוך תערובת העוגה.
5. בעזרת מברשת דקה מורחים את תבניות השקעים במעט שמן וממלאים אותן בתערובת עד 2/3 הגובה.
6. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני ב 180 מעלות עד שהעוגות נפרדות מעט מהשוליים, מבלי לייבש. מוציאים מהתנור,מצננים כ-5 דקות ומוציאים מהתבניות.
*אפשר לצנן ולהקפיא. מוציאים מהמקפיא כ-30 דקות לפני ההגשה.

טיפ:
מאפינס אפויים נשמרים מצוין במקפיא כשהם ארוזים במיכל או בשקית ניילון וסגורים היטב.
שימוש בספריי שמן הוא הדרך הקלה ביותר לשמן תבניות מאפינס במעט מאוד שומן. משמנים רק את חלק התבנית שאופים בו כדי למנוע ריחות של חריכה.
שקעים ריקים ממלאים לפני האפייה במעט מים,כדי לשמור על שכבת הטפלון שהתבניות מצופות בה.
כדי לקבל מאפינס עם גבעה במרכז מתיזים את ספריי השמן רק על התחתית ועל חצי מגובה השקעים.
מומלץ לחמם את התנור לפני שמתחילים להכין את התערובת.
תבניות סיליקון אין צורך לשמן.

 

בתיאבון, 

סוכרזית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email