גבינה אפויה עם שטרוייזל

עוגת גבינה ללא סוכר מאפיית שמו
כללי:

עוגת גבינה אפויה, ללא צורך במיקסר.
את הבצק הפריך והשטרוייזל (במידה ואכן רוצים), ניתן לעבד מס' שניות במעבד מזון.
המתכון מתייחס לתבנית אלומיניום חד פעמית, שמידותיה: 32 ס"מ אורך
26 ס"מ רוחב
5 ס"מ גובה
עקב התרוממות הגבינה בזמן האפייה בתנור וירידתה לגובהה המקורי לאחר קירורה, אנו לא אופים בתבנית רגילה (של תנור ביתי).

חומרים לבצק פריך:
200 גר' חמאה
1/2 כוס "כפית לכפית" (ניתן להשתמש בסטיוויה, סוכרלוז או קלאסי)
1 ביצה
3 כוסות קמח
1/2 שקית אפייה

אופן ההכנה:
1. לערבב חמאה ו- "כפית לכפית" עד הומוגניות .
2. להוסיף ביצה ומחצית מהקמח ולערבב לאיחוד.
3. להוסיף את יתרת הקמח ואת אבקת האפייה ולערבב על לאיחוד.
4. להכניס למקרר לחצי שעה ולרדד לעובי – 1/2 ס"מ.

בצק לשטרוייזל: (פירורי חמאה)
100 גר' חמאה
1/2 כוס "כפית לכפית" (ניתן להשתמש בסטיוויה, סוכרלוז או קלאסי)
1 כוס קמח
1/3 כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:
1. לערבב חמאה ו- "כפית לכפית" במג'ימיקס .
2. להוסיף קמח ואפיה ולערבב זמן קצר, עד קבלת תערובת פירורית.

מלית גבינה:
900 גר' גבינה 5%
1 כוס "כפית לכפית" (ניתן להשתמש בסטיוויה, סוכרלוז או קלאסי)
4 ביצים
2 כפות אינסטנט פודינג, לבן – ללא תוספת סוכר

אופן ההכנה:
1. לערבב את כל החומרים בקערה ולמזוג על-גבי הבצק הפריך המרודד .
2. לפזר מעל את השטרוייזל .

3. לחמם תנור מראש ל160 מעלות. למלא תבנית במים ולהכניס לתחתית התנור. 
4. לאפות ב- 160C , עד שעה.

בתיאבון,

סוכרזית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email