גבינה אפויה עם שטרוייזל

ללא סוכר מאפיית שמו
כללי:

עוגת גבינה אפויה הניחנת במהירות הכנה וללא צורך במיקסר לעיבודה.
את הבצק הפריך והשטרוייזל (במידה ואכן רוצים), ניתן לעבד במס' שניות במעבד מזון.
המתכון מתייחס לתבנית אלומיניום חד פעמית (חצי גסטרונום) שמידותיה: 32 ס"מ אורך
26 ס"מ רוחב
5 ס"מ גובה
עקב התרוממות הגבינה בזמן האפייה בתנור וירידתה לגובהה המקורי לאחר קירורה, אנו לא אופים בתבנית רגילה (של תנור ביתי).

חומרים לבצק פריך:
200 גר' חמאה
1/2 כוס כמו סוכר
1 ביצה
3 כוסות קמח
1/2 שקית אפייה

אופן ההכנה:
1. לערבב חמאה ו- כמו סוכר עד הומוגניות .
2. להוסיף ביצה ומחצית מהקמח ולערבב קצר .
3. להוסיף את יתרת הקמח והאפייה עד אחידות .
4. להכניס למקרר לחצי שעה ולרדד בעובי – 1/2 ס"מ.

להפעיל את התנור על חום של 220 מעלות ולהכניס תבנית עם מים מהברז לשים בתחתית התנור ולהתחיל להכין את העוגה.
מקציפים כוס סוכרלייט ו-6 חלבונים לקצף יציב מערבבים את כל הגבינות,
הקורנפלור,והחלמונים והסוכרלייט בתנועות קיפול מוסיפים את קצף החלבונים ושמים בתבניות.
החום הוא 220 מעלות לעשרים דקות (מכת חום), אחרי 20 דקות להוריד ל150 לעוד חצי שעה.
כשמוכן לכבות תנור ולהשאיר חצי שעה בתנור מכובה.

בצק לשטרוייזל: (פירורי חמאה)
100 גר' חמאה
1/2 כוס כמו סוכר
1 כוס קמח
1/3 כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:
1. לערבב חמאה ו- כמו סוכר במג'ימיקס .
2. להוסיף קמח ואפיה ולערבב קצר מאוד, עד קבלת תערובת פירורית.

מלית גבינה:
900 גר' גבינה 5%
1 כוס כמו סוכר
4 ביצים
2 כפות אינסטנט פודינג, לבן – ללא תוספת סוכר

אופן ההכנה:
1. לערבב את כל החומרים בקערה ולמזוג על-גבי הבצק הפריך המרודד .
2. לפזר מעל את השטרוייזל .
3. לאפות ב- 160C , עד שעה.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
סגירת תפריט