טארט קדאיף, ריקוטה וגבינת פטה

כללי:
מתכון ל 4 מנות
קינוח ללא סוכר

מצרכים:
טארט
70 גרם אטריות קדאיף
כף שמן זית.
כף שמן בוטנים.
2 כפות "כפית לכפית" (ניתן להשתמש בסטיוויה, סוכרלוז וקלאסי)

מילוי:
150 גרם גבינת ריקוטה
50 גרם גבינת פטה.
2 כפות "כפית לכפית" (ניתן להשתמש בסטיוויה, סוכרלוז וקלאסי)
קליפה מליים אחד.
קליפה מתפוז אחד.
כפית מחית פיסטוק.
1 חלמון.

סלט מנגו:
2 מנגו קטנים.
צרור קטן של נענע.
5 אגוזי מלך.
כפית תמצית וניל.

רוטב פירות יער:
500 גרם תערובת פירות יער ( אפשר קפואים ) – אוכמניות, פטל , תותים, דובדבנים ועוד…
רבע כוס "קרם דה קסיס".
5 כפות "כפית לכפית" (ניתן להשתמש בסטיוויה, סוכרלוז וקלאסי).

גלידת וניל ללא סוכר:
6 חלמונים.
מקל וניל.
2.5 כוסות חלב.
3/4 כוס "כפית לכפית" (ניתן להשתמש בסטיוויה, סוכרלוז וקלאסי)

להגשה:
ענבים אדומים ללא חרצן- קפואים
( 24 שעות במקפיא ).
גלידת וניל ללא סוכר

כלי עבודה בסט:
תבניות טארט אישיות – לוקחים מאורן גירון
פלטה דק + עבה
כפות ערבוב מעץ+רגילות
מטרפה
סיר לרוטב
קערות ערבוב
מסננת
סקופ לגלידה

שלבי ההכנה:
1.מחממים תנור ל190 מעלות.
2. מערבבים את אטריות הקדאיף עם שאר החומרים ומפרידים את השערות.
3. מסדרים חצי מהתערובת האטריות ב4 תבניות טארט אישיות ומכניסים לתנור לכ5-7 דקות.
4. מערבבים את חומרי המילוי וממלאים את התבניות עד ל3/4 גובה.
5. מכסים את התבניות בשארית האטריות ומכניסים לאפייה נוספת של 7-10 דקות.
6. מקלפים וחותכים את המנגו לקוביות קטנות.
7. קוצצים את הנענע ואת אגוזי המלך.
8. מחלצים את הטארטים מהתבניות ומגישים: טארט , סלט מנגו, רוטב פירות יער וגלידה בעיטור ענבים קפואים.- מצורפת תמונה.

נספחים:

רוטב פירות יער ללא סוכר:
1. מרתיחים את כל החומרים תוך כדי עירבוב ומבשלים כ10 דקות לאחר רתיחה.
2. טוחנים את התערובת ומסננים היטב.
3. מקררים.

גלידת וניל ללא סוכר:
1. חוצים את מקל הוניל ומרוקנים את הזרעים לסיר. מכניסים גם את חצאי המקלות.
2. מוסיפים את החלב ומרתיחים.
3. מערבבים את החלמונים ו"כפית לכפית" בקערה נפרדת.
4. לאחר הרתיחה מוצאים את חצאי מקל הוניל.
5. השוואת טמפ'- מעבירים חצי מתערובת החלב הרוצח לקערת החלמונים תוך כדי עירבוב נמרץ.
6. מחזירים את התערבות לסיר ומבשלים תוך כדי עירבוב מתמיד עד שמסמיך מעט ( 82 מעלות )- נזהרים שהביצים לא יקרשו!
7. מקררים את התערובת ומכניסים למכונת גלידה.

בתיאבון,

סוכרזית