שטרודל תפוחים

כללי:
שטרודל תפוחים מבצק פילו, קל להכנה, דל קלוריות, חגיגי וטעים לשנה החדשה.

חומרים למלית:
4 תפוחי עץ חמצמצים, קלופים, מנוקים מליבות ופרוסים דק.
2 כפות צימוקים
2 כפות סוכרזית סוכרלוז כפית לכפית
1 כפית קינמון טחון
חצי כפית עמילן תירס (קורנפלור)
רבע כפית קליפת לימון מגורדת
קומץ אגוזים
6 עלי בצק פילו
2 כפות מרגרינה מומסת
חצי כפית סוכרזית סוכרלוז כפית לכפית
תבנית חסינת חום
תרסיס שמן לשימון התבנית / או מרגרינה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני גבוה (190 מעלות)
2. מערבבים את חומרי המלית יחד בסיר קטן, עם מעט מים ומבשלים עד להתרככות התפוחים.
3. מפשירים את עלי הפילו לפי הוראות היצרן, שוטחים עלה אחד על משטח נקי ומברישים במרגרינה מומסת. מפזרים פירורי לחם. פורסים עליו עלה נוסף ומברישים גם אותו במרגרינה מומסת. ממשיכים כך עם כל העלים.
4. שוטחים את המלית על הבצק, ומשאירים מרווח של 3 ס"מ משלושה צדדים. מגלגלים את הבצק לגלילה.
5. משמנים את תבנית האפייה בתרסיס שמן, ומניחים בה את הגלילה. אופים כ- 20 דקות, או עד שהבצק יזהיב, זורים כמו סוכר ומגישים חם או קר.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
סגירת תפריט