סופגניות עם ריבת חבושים ביתית

המצרכים
4 כוסות קמח חיטה מלא / כוסמין מנופה
1כוס כמו סוכר / סוכרזית סוכרלוז כפית לכפית / סוכרזית סטיוויה כפית לכפית
1 כפית קינמון
50 גרם שמרים טריים
2 כפיות גרידת תפוז ולימון
חצי כוס חלב אורז / סויה
כוס מים פושרים
חצי כוס שמן זית לא מזוכך ובכבישה קרה
קורט מלח

המצרכים לריבת חבושים ביתית
חצי קילו חבושים
חצי כוס כמו סוכר / סוכרזית סטיוייה כפית לכפית / סוכרזית סוכרלוז כפית לכפית
מיץ מלימון טרי
חצי כוס מים
50 גרם שקדים קלופים (לא הכרחי)

חותכים לרבעים, מסירים את הגרעינים, אפשר את הקליפה למרקם עדין יותר. מגרדים, שמים בסיר עם שאר המצרכים ומשרים שעתיים. מרתיחים ומבשלים 10 דקות עם מכסה סגור. פותחים את המכסה ומבשלים על אש קטנה מאוד כשעה וחצי או עד שהריבה סמיכה ורכה.

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השמרים עם מים פושרים וכף כמו סוכר / סוכרזית סוכרלוז / סוכרזית סטיוויה כפית לכפית.

2. בקערה אחת מערבבים מחצית מהקמח המנופה, הקינמון, קורט המלח וגרידת התפוז-לימון.

3. בקערה שניה ממיסים את החלב, המים הפושרים, השמן ותחליף הסוכר.

4. מוסיפים את התערובת היבשה לרטובה ובוחשים.

5. מוסיפים את יתרת הקמח והשמרים בהדרגה, לשים היטב ומניחים לבצק לתפוח כשעה וחצי.

6. מחממים תנור ל- 175 מעלות, מכינים תבנית גדולה עם נייר אפייה, מבשלים את הריבה על אש נמוכה.

7. יוצרים כדורים ומניחים עם מרווחים בתבנית. מניחים לתפיחה נוספת של חצי שעה.

8. אופים את הסופגניות 20 דקות בתנור ומגישים עם ריבת התותים.

חג שמח!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
סגירת תפריט