מי אמר שצלחת צריכה להיות נקיה?
אחד הדברים העיקריים הנדרשים כדי לחיות עם סוכרת או לשלוט על המשקל, הוא להפחית גודל של מנה. זה לא תמיד קל: סביבנו אנו רואים מסעדות אוכל מהיר, ביסטרו וכו' עם תפריט "אכול-כפי-יכולתך." וכשאנשים כבר רגילים לאכול מנות מסעדה גדולות, הם מתחילים לספק מנות באותו גודל גם בבית. המנה הגדולה שינתה את ההבנה שלנו על מנה בגודל סביר והשפיעה על בריאותנו.
להלן כמה רמזים שיכולים לעזור להפוך את המגמה. נסה לפעול לפי הרמזים הפשוטים האלו כדי לשלוט על גודל מנה.
כשאתה מגיע הביתה מחנות מכולת:
באותו רגע תחלק בשר ודג במנות.
כשאתה אוכל בבית:
תחלק אוכל מבושל במנות במטבח ותספק אותן על צלחות נפרדות. תשאיר את המזון שנשאר במטבח בזמן האכילה כך שלא תהיה משודל לקחת עוד.
אל תשכח שרכיבים גם חשובים. בכל עת, תבחר מזון עם רמת שומן נמוכה. אתה יכול לנסות את המתכונים שלנו.
כשאתה אוכל בחוץ:
תאכל חצי מנה ותיקח את השאר הביתה לארוחה אחרת. או תחלוק את המנה עם חברך
התעלם ממתאבנים.
אל תהיה מרומה על ידי סלטי "בריאות" בגודל ענקי שמאוחר יותר מתברר שהם מכילים רכיבים עם רמת שומן גבוהה ומכוסים על ידי רוטב מלא שומן.
אתה גם יכול להשתמש בידך כדרך להעריך את מנתך המתאימה.
אגרוף = 1 כוס (מנה אחת של ירקות לא מבושלים)
אגודל = 30 גרם (חתיכת גבינה צהובה)
מלוא-היד = 30 גרם אוכל חטיף (מנה אחת של אגוזים או ½ כעכים)
קצת אגודל = מנת ממרח (מיונז או מרגרינה)
כף-יד = 90 גרם (מנה אחת של בשר מבושל)