5 רמזים איך למנוע בריחת סידן

אתה יכול למנוע את המחלה המסוכנת הזאת בקלות.
אם יצא לך פעם לראות עץ נהרס על ידי טרמיטים, אד אתה יודע שהוא עובר להיות כל-כך קעקע שהוא מתפרק תחת משקלו. אותו דבר קורה לגוף האדם החולה בריחת סידן. הגוף "אוכל" את מאגר הסידן היחידי – עצמות.

מחלה זו נגרמת מפגיעה במבנה מסת בעצם וירידה בצפיפות העצם הגורמת להגדלת החללים במבנה "הכוורת" והחלשת העצם. כתוצאה מפגיעה זו עלולה העצם להישבר מתנועה פתאומית, חבלה קלה או מהרמת משא.

אולם אתה יכול למנוע מחלת בריחת סידן. עם בחירות אורח-חיים טובות והרגלים יומיים בריאים, אתה יכול להימנע מהמחלה המסוכנת.

להלן 5 רמזים פשוטים, אבל חשובים לשמירה על עצמות חזקות:

יותר סידן. בלי כמות סידן מספקת, גופך מוציא סידן ממאגר הסידן היחידי – העצמות שלך. רופאים ממליצים על 1,000 מ"ג של סידן כל יום. תטעום את פשטידת האורז שלנו, המספקת 227 מ"ג סידן, שזה כמעט 25% מכמות היומית המומלץ.

דיאטה מאוזנת, בריאה לעצמות. תבחר מזון מועשר בסידן כמו יוגורט, קטניות, טופו וירקות ירוקים ובאותו זמן תקצץ בשומנים ובשר. תתעלם מקופאין, מלח, משקאות תוססים ואלכוהולים שגורמים להקטנת כמות הסידן בגופך.

בתוספי מזון. הדרך הכי טובה לקבל כמות סידן המומלצת היא באמצעות דיאטה, אולם מחקרים מראים שרק חצי מהאנשים עושים כך. תוספי מזון עם סידן הם גם פטרון. בנוסף, אתה יכול לקחת תוספי מזון עם ויטמין D שעוזר לגופך לקלוט סידן.

התעמלות. התעמלות מסוג נשיאת משקל גוף, כמו הליכה וריצה קלה, מוכרחה לעזור לעצמות לשמור על צפיפות ואפילו לחזק אותה. למעשה, נשים שהולכות ½ 1 ק"מ כל יום, יש להן 7 שנים נוספות בלי בריחת סידן לעומת הנשים שלא עושות כך. תעשה הליכה יותר כל יום, תתחיל עם 10 דקות הליכה וכל פעם תגדיל את זמן ההתעמלות עד 30 דקות. אלם תמיד תתייעץ עם בעל מקצוע בטיפול בריאותי לפני שאתה מתחיל תוכנית התעמלות.

בדיקות. מניעת מחלה היא התרופה הכי טובה, לכן בצע בדיקות כלליות רפואיות באופן סדיר. תבקש מהרופא שלך בדיקות לצפיפות עצמות.

זה אף פעם לא מוקדם מידיי או מאוחר מידיי להתחיל לטפל בעצמות. לא משנה מה גילך, אתה יכול לחזק את העצמות שלך. וזה גם עשוי להוסיף שנים לחייך.
למידע נוסף על בריחת סידן תוכל לקרוא בספר של מרווין ליאונרד "בריחת סידן."