טיפים לבישול ואפייה בריאים

תעשיות המזון משקיעות משאבים רבים סביב הנושא של הפיכת מוצרי מזון לבריאים יותר, כאלו שמכילים פחות שומן רווי, דלים בסוכר ובקלוריות, מועשרים בסיבים תזונתיים ועוד.
גם אתם יכולים לבשל ולאפות בצורה בריאה במינימום השקעה:

1. החליפו את המרגרינה והחמאה בשמן צמחי. ניתן גם להפחית את כמות השמן בהדרגה וכך גם לחסוך קלוריות.

2. החליפו כמחצית מכמות השומן ברסק תפוחים ללא תוספת סוכר; במקום 100 גרם חמאה או מרגרינה הוסיפו כ-1/2 כוס רסק תפוחים.

3. במתכונים המכילים מיונז, אפשר להחליף את המיונז באופן חלקי או לגמרי ביוגורט. בנוסף לחיסכון בשומן אנו מרוויחים גם סידן. במתכונים בשריים מומלץ להשתמש במיונז קל .

4. במתכוני עוגות ופשטידות הכוללים גבינות שמנות ( 9% – 30% שומן) ושמנת, המירו בגבינות עד 5% וביוגורטים.

5. החליפו ביצה אחת שלמה ב-2 חלבונים, כך נחסוך בשומן וכולסטרול. לא מומלץ להחליף יותר מ-2 ביצים שלמות בחלבונים.

6. על מנת להעשיר את המתכון בסיבים תזונתיים, המירו כוס קמח לבן ב-7/8 כוס קמח מלא.

7. קצצו בכמות הסוכר בקינוחים ומאפים; ניתן להחליף את כל כמות הסוכר ועדיין לשמור על הטעם באבקת ממתיק דל קלוריות "כמוסוכר", כאשר 1 כוס סוכר = 1 כוס אבקת "כמוסוכר" אך מכילה רק 10% מהקלוריות. ניתן גם להשתמש ב"דיאטיפ"- ממתיק נוזלי המתאים לאפייה ואינו מכיל קלוריות כלל.

8. במתכונים המכילים שקדים ואגוזים קצצו בחצי מהמתכון המקורי, כך גם נחסוך בשומן ובקלוריות והטעם נשמר.

9. הפחיתו את השימוש במלח ובאבקות מרק בחצי מאחר ומלח, המכיל נתרן, ידוע כמעלה לחץ דם. השתמשו בתבלינים ועשבי תיבול טריים, מיץ לימון, חומץ, שום ובצל.

10. זכרו כי צורות הבישול המומלצות הן: אפיה בתנור, אידוי, צלייה ובישול במיקרוגל.

בתיאבון!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
סגירת תפריט